Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuw Surinaams rijbewijs stuk sneller klaar

20/03/2013

PARAMARIBO – Dankzij een nieuw soort rijbewijs zullen de ellenlange wachttijden die gebruikelijk waren voor het maken van een nieuw rijbewijs tot het verleden behoren. Vanaf dinsdag kan iedere aanvrager binnen een á twee uur over zijn of haar rijbewijs beschikken.

Het Korps Politie Suriname (KPS) demonstreerde het proces dinsdag in bijzijn van de media, de procureur generaal Subhas Punwasi en minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Hierbij mochten pg Punwasi en minister Belfort hun vernieuwde rijbewijs direct in ontvangst nemen.

Belfort rekent erop dat deze ontwikkeling tot efficiency gaat leiden. De drukte die er altijd op de afdeling heerste bracht volgens de bewindsman frustratie onder de medewerkers met zich mee. De demonstratie verliep nogal stroef gisteren. Een technisch probleem zorgde ervoor dat de korpschef zijn rijbewijs niet meteen ontving.

De justitieminister riep de gemeenschap op zich niet schuldig te maken aan vervalsing van het rijbewijs of het ‘kopen’ van een rijbewijs. “U zal ter plekke aangehouden worden”, aldus de minister.

Share this page:
« Back
Back to Top