Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuw Burgerlijk Wetboek nog niet bij Surinaams parlement

04-04-2013

PARAMARIBO – Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons vraagt nog deze week aan de regering waarom het gewijzigde Burgerlijk Wetboek nog steeds niet voor behandeling bij het parlement is ingediend. Dit wetsontwerp is al sinds 2008 af en nimmer aangeboden aan de volksvertegenwoordiging.

Omdat het Burgerlijk Wetboek ingrijpt in het leven van burgers, zal het parlement  een brede consultatie houden met relevante groepen en organisaties, voordat deze door het college behandeld zal worden, zegt Simons.

Ze wil het wetsontwerp nog dit jaar in het parlement hebben, zodat De Nationale Assemblée het uiterlijk 2014 in behandeling kan nemen. De behandeling zal volgens haar mogelijk een aantal weken duren.

Oud-rechter Shardapersad Gangaram Panday, voorzitter van de commissie die de wetswijzigingen heeft voorbereid, zegt dat in de nieuwe wetgeving onder andere de positie van de vrouw verder is versterkt. Ze is niet langer overgeleverd aan de grillen van haar voormalige echtgenoot of partner, mocht het huwelijk of de concubinaatsrelatie zijn gesprongen.

Share this page:
« Back
Back to Top