Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse zorgverzekering stopt bij verhuizing naar Caribisch Nederland

VRIJDAG, 21 DECEMBER 2012

KRALENDIJK — Inwoners van Nederland, die naar Caribisch Nederland verhuizen, kunnen de kosten van geneeskundige verzorging niet meer declareren in Nederland. Dat antwoord minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, op vragen van de Tweede Kamer.

Volgens de bewindsvrouw is per 1 januari 2011 op de BES-eilanden een aparte zorgverzekering ingevoerd. Deze zorgverzekering dekt wat in Europees Nederland in de basispolis zit, een deel van wat er in de aanvullende verzekeringen zit en de zorg die in Europees Nederland in de AWBZ is opgenomen.

Iedereen die rechtmatig op het eiland woont of werkt, kan aanspraak maken op deze verzekering. Men kan terecht bij het zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland dat op Bonaire is gevestigd.

Wie bij verhuizing niet gelijktijdig rechtmatig inwoner van Bonaire wordt, is feitelijk tijdelijk op Bonaire. Dan geldt eigenlijk hetzelfde als bijvoorbeeld voor iemand die op vakantie is op Bonaire. Die valt niet onder de BES-regeling en zal middels een reisverzekering – in combinatie met de eigen zorgverzekering – eventuele zorgkosten moeten verzekeren.

Share this page:
« Back
Back to Top