Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse toerist in Suriname geïnfecteerd met gele koorts

13/03/2017

PARAMARIBO – Een toerist uit Nederland die in februari twee weken in Suriname vertoefde is positief getest op gele koorts. De persoon was niet gevaccineerd tegen de virusziekte. Het ministerie van Volksgezondheid adviseert reizigers met Suriname als bestemming zich te vaccineren voordat ze op reis gaan.

Het ministerie van Volksgezondheid geeft aan dat er geen sprake is van een uitbraak of epidemie van gele koorts in Suriname. Wel worden er maatregelen genomen. Na de melding van de International Health Regulations coördinator Nederland is het Standard Operation Procedures Plan van start gegaan.

Er wordt nader onderzoek gedaan door BOG, PAHO, Medische Zending en RGD naar de besmetting en beschermende maatregelen. De gele koortsvaccinatie wordt opgevoerd in risicogebieden en het bestrijden van muskieten en broedplaatsen wordt opgevoerd. Deze acties moeten er toe leiden dat de kans van verspreiding van het virus zo snel mogelijk wordt ingedamd.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top