Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse stichting klaar voor ondersteuning aan Surinaamse gezondheidszorg

DE WARE TIJD:

14/12/2012

DEN HAAG – De Nederlandse stichting Equally Equipped staat klaar om elke vorm van ondersteuning te geven aan de gezondheidszorg in Suriname. De aanvraag daartoe moet echter van Suriname zelf komen. Dat zegt stichting voorzitter Dowlatram Ramlal.

De stichting uit Den Haag heeft al jaren een samenwerking met de ziekenhuizen in Suriname. Naast kennisuitwisseling stuurt de stichting ook geregeld ziekenhuismaterialen naar Suriname, zoals ambulances en ziekenhuisapparatuur. “Wij springen meteen in, maar het verzoek moet vanuit Suriname komen”, zegt Ramlal

De stichtingsvoorzitter ziet een enorme verbetering van de gezondheidszorg in Suriname. Zijn stichting is ook betrokken bij de certificering van de ziekenhuizen in Suriname. Onlangs was een delegatie van het ‘s Lands Hospitaal in Nederland voor een samenwerking met het Hagaziekenhuis in Den Haag. Ook hier heeft de stichting de contacten voor gelegd. “We zijn dik tevreden met de samenwerking die we met de Surinaamse ziekenhuizen hebben”, zegt Ramlal die de hoop heeft dat het in 2013 op dezelfde manier zal gaan.

Share this page:
« Back
Back to Top