Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse regering geeft acht miljoen gulden voor projecten gevangenis en politie op Curacao

DONDERDAG, 03 JANUARI 2013

WILLEMSTAD — De Nederlandse regering stelt via Usona 8 miljoen gulden beschikbaar voor diverse projecten ter verbetering van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDDK) en het Korps Politie Curaçao (KPC).

De voormalige minister van Justitie Stanley Betrian en de directeur van Usona, Reginaldo Doran, hebben in het bijzijn van de Nederlandse vertegenwoordiger Gerard van der Wulp de financieringsovereenkomst ondertekend. Het prijskaartje dat aan deze projecten hangt, is ruim 34 miljoen gulden. Het bedrag van Usona is goed voor het starten van de projecten in verband met het personeel, de gebouwen, de infrastructuur (onder andere IT, apparatuur voor de meldkamer en communicatiesystemen) en ‘Operatie’ (middelen voor enkele specialismen in het korps).

De implementatie van de projecten voor het KPC moet aan het einde van volgend jaar afgerond zijn en voor de gevangenis eind 2015. Zowel de gevangenis als het politiekorps moet om de drie maanden verslag doen van de ontwikkelingen.

Share this page:
« Back
Back to Top