Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse parlementariër Recourt: Nieuw bestuursteam Bonaire moet beter samenwerken

12 januari 2014

KRALENDIJK – Parlementariër Jeroen Recourt (PvdA) hoopt dat het nieuwe bestuursteam van Bonaire ‘veel beter met elkaar door één deur kan’. “Het eiland kan dan echt beter bestuurd worden”, zegt Recourt.

Afgelopen week zijn twee nieuwe gedeputeerden beëdigd op Bonaire. Het eiland krijgt dit jaar ook een nieuwe (waarnemend) gezaghebber en Rijksvertegenwoordiger.

Recourt was leider van de parlementaire delegatie van de Eerste en Tweede Kamer die afgelopen week participeerde in het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO).

Bestuurlijke chaos
Op de vraag wat hem is opgevallen tijdens de gesprekken met de eilandsraad en bestuurscollege van Bonaire, was Recourt kort en krachtig. “De bestuurlijke chaos. Dat baart me de meeste zorgen.”
Hoewel het er op lijkt dat de rust op bestuurlijk niveau voorlopig is teruggekeerd, toch is de bestuurlijke spanning merkbaar.

Het bestuurscollege en de eilandsraad hebben pas besloten na gesprekken met de Rijksvertegenwoordiger, om gezaghebber Lydia Emerencia te zullen respecteren als voorzitter tot 1 maart. De diverse bestuurlijke organen op Bonaire liggen al maanden met elkaar overhoop met als gevolg ontslag van Emerencia. Ook binnen de organen staat de oppositie vaak lijnrecht tegenover de coalitie.

Vertrouwen
De parlementariër denkt te weten hoe het komt dat de situatie uit de hand loopt. Recourt: “Het heeft veel te maken met hoe je elkaar vertrouwt. Met een nieuwe start zonder verleden wat al vaak belast en besmet is en met goede wil, vermoed ik dat de samenwerking een stuk beter gaat.”

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top