Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse minister Plasterk: Inspanningen Curacaose interim-regering nog onvoldoende

VRIJDAG, 23 NOVEMBER 2012

DEN HAAG — De Rijksministerraad heeft vandaag geconstateerd dat er nog altijd niet geheel wordt voldaan aan de aanwijzing om de begroting van Curaçao op orde te krijgen.

Zoals ook gisteren bleek uit een brief van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Tweede Kamer, wijzen de meest recente cijfers van het College financieel toezicht op het feit dat het vermogen van Curaçao nog steeds daalt en de liquiditeitspositie zorgelijk is.

“De door de interim-regering voorlopig geprognosticeerde begrotingstekorten voor 2013 en volgende jaren staan indien bewaarheid op gespannen voet met de Rijkswet Financieel Toezicht”, aldus Plasterk in die brief. Genomen maatregelen hebben zich nog niet vertaald in een betere financiële situatie, aldus de minister.

“De financiële situatie is aan de orde geweest en de constatering is dat er nog het nodige moet gebeuren. De Rijksministerraad zal Curaçao eraan houden om dat uit te voeren”, liet het ministerie van Binnenlandse Zaken via een woordvoerder weten. Plasterk benadrukte tijdens de Rijksministerraad dat alleen Curaçao de problemen kan en moet oplossen.

De gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, was niet bereikbaar voor commentaar.

Share this page:
« Back
Back to Top