Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederland stelt besteding verdragsmiddelen uit in Suriname

DE WARE TIJD:

18/12/2012

DEN HAAG – Zolang Nederland nog een verdrag heeft met Suriname, zijn de resterende verdragsmiddelen van 20 miljoen euro terug te vinden op de begrotingen. Het land kiest wel ervoor om de besteding van deze middelen jaarlijks met een jaar op te schuiven. Dit schrijven de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans en zijn collega Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Tweede Kamer.

Parlementsleden hadden vragen gesteld over het feit dat ondanks de opschorting van de verdragsmiddelen, deze toch op de begrotingen opgebracht worden. Beide bewindslieden delen de Tweede Kamer verder mee dat Suriname op 4 april de Amnestiewet aannam, die effect heeft op de rechtsgang met betrekking tot het proces over de Decembermoorden. In reactie hierop heeft de Nederlandse regering besloten de besteding van de resterende middelen van circa euro 20 miljoen onder verdragsverplichtingen op te schorten. “In de praktijk betekent dit dat onder de verdragsmiddelen geen nieuwe verplichtingen worden aangegaan met de Surinaamse regering en er geen betalingen meer worden gedaan.” Activiteiten die niet met de Surinaamse regering worden ontwikkeld, vallen niet onder de opschorting en blijven doorgang vinden zeggen beide ministers.

Share this page:
« Back
Back to Top