Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nationale staking gaat door op Curacao

10-12-13

CURAÇAO – De nationale staking gaat morgen door. Het overleg met de regering heeft niets opgeleverd. Dat lieten de zeven overheidsvakbonden STSK, STRaF, Sitek, SAP, NAPB, Curatca en ABVO vanmiddag weten op een persconferentie. Morgen komen de ambtenaren bijeen.

De bijeenkomst is vanaf 08.00 uur in het New Song-gebouw in Muizenberg. Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening is daarbij ook uitgenodigd. In de middag is het de bedoeling dat de partijen verder praten. Het is echter nog niet zeker dat die geplande ontmoeting doorgaat.

Loontrede
Van der Horst liet weten de komende twee jaar loontrede stop te willen zetten. De bonden gingen daar niet in mee. Darius Plantijn (Sitek) tegenover Versgeperst.com: “Op 19 oktober hebben we onze plannen en alternatieven ingeleverd bij de Raad van Ministers en aan het parlement, maar tot op de dag van vandaag hebben we geen antwoord gekregen. Er is geen respect voor de vakbondslieden en de achterban. Morgen laten we zien dat we respect eisen”. Overheidsinstellingen die niet ‘plat’ kunnen gaan, zoals de politie, draaien op een minimale bezetting.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top