Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nationaal Leger van Suriname vecht tegen hiv/aids

05-04-201

PARAMARIBO – Met een actieplan wil het Nationaal Leger de strijd tegen hiv/aids binnen de rangen aangaan. Defensie gaat militairen bij indiensttreding en daarna op vaste momenten testen op het hiv-virus. Ook moeten militairen bewust worden gemaakt van de gevaren van hiv en komt er meer begeleiding voor geïnfecteerden en hun gezinnen.

Het actieplan werd donderdag door minister Lamuré Latour van Defensie overhandigd aan zijn collega Michel Blokland van Volksgezondheid.

Doordat militairen jong zijn en veel tijd buitenshuis doorbrengen lopen ze verhoogd risico op hiv/aids, maakten de bewindslieden duidelijk. “Het Nationaal Leger is deel van de samenleving en alles in de samenleving heeft zijn weerslag op onze organisatie”, zei Latour.

Blokland benadrukte dat hiv tegenwoordig te behandelen is. Als een militair seropositief is, hoeft dat geen reden te zijn hem af te keuren. “Het is geen doodvonnis meer, maar een chronische ziekte. We moeten binnen defensie het taboe op hiv doorbreken”, zei Blokland.

Share this page:
« Back
Back to Top