Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

MRI-scanner van Sehos in reparatie

7 februari 2017

Willemstad – De MRI-scanner in het Sint Elisabeth Hospitaal, die door lekkage defect raakte, zal komende week weer in gebruik worden genomen. Dat zegt een woordvoerster voor het ziekenhuis.

Het apparaat voor Magnetic Resonance Imaging (MRI) is al geruime tijd stuk, waardoor patiënten gedwongen waren voor een diagnose uit te wijken naar bijvoorbeeld Sint Maarten of Colombia. Op dit moment is een team van experts uit Miami en Chili bezig het apparaat te repareren. Het ziekenhuis heeft voor reparatie gekozen omdat de aanschaf voor een nieuw apparaat met zich mee zou brengen dat de ruimte in het ziekenhuis aan- gepast moest worden, aldus de woordvoerster.

,,Dat vergt meer tijd en betekent onnodige kosten, aangezien voor het nieuwe ziekenhuis al een nieuwe MRI-scanner op de begroting staat. Het is een groot en kwetsbaar apparaat. De huidige scanner is enigszins verouderd, maar nog wel goed te repareren. Allereerst zijn het plafond en dak hersteld, en nu is het team met het apparaat bezig.”

Verwacht wordt dat het apparaat binnen enkele dagen weer goed functioneert. Met een MRI-scanner kunnen vrijwel alle inwendige lichaamsdelen in beeld gebracht worden. Het apparaat wordt het meest gebruikt voor het bekijken van de hersenen en ruggenwervels.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top