Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Moody's geeft positieve beoordeling aan St. Maarten

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2012

PHILIPSBURG — De kredietbeoordelaar Moody’s heeft de resultaten van het onderzoek naar de situatie op St. Maarten bekendgemaakt. Overheidsobligaties in lokale en buitenlandse valuta zijn beoordeeld als BAA1. Het landenlimiet voor St. Maarten is door Moody’s in buitenlandse valuta beoordeeld als A2 en in lokale valuta als A1.

De limiet voor bankdeposito’s heeft een beoordeling gekregen van BAA1 voor buitenlandse valuta en A! voor lokale valuta. Minister van Financiën Roland Tuitt heeft woensdag aan de pers bekendgemaakt dat de rating ‘gedragen wordt door de naar vergelijking hoge economische ontwikkeling en matige schuldenlast van St. Maarten’. Moody’s verwacht dat Nederland de ondersteuning en het fiscaal toezicht handhaaft.

Het per capita Bruto Nationaal Product (BNP) van 22.000 dollar in 2011 overschrijdt het verdubbelde gemiddelde van de BAA-categorie, volgens Moody’s. Het hoge BNP maakt heropbouw na tropische stormen en andere rampen mogelijk.

Share this page:
« Back
Back to Top