Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Minister Tuitt van St. Maarten: Cft overdrijft een beetje met tijdelijk financieel toezicht

DONDERDAG, 24 JANUARI 2013

PHILIPSBURG — Minister van Financiën Roland Tuitt zei woensdag dat hij denkt dat het College financieel toezicht (Cft) ‘momenteel een beetje overdrijft’ met het tijdelijk financieel toezicht voor Curaçao and St. Maarten.

Hij refereerde aan het onderzoek van het Cft van de conceptbegroting van 2013 en de roep om meer bezuinigingen om er zeker van te zijn dat er geen tekort is.

Vandaag sprak de ministerraad met het Cft. Tuitt hoopte vooral gezamenlijke standpunten te vinden over het proces en de procedures voor evaluatie van de begroting. Het Cft handelt volgens hem wel ‘in overeenstemming met wat er in de wet staat’.

De conceptbegroting van 2013 is nagenoeg klaar, aldus de minister. Hij zei dat er aannames gedaan waren en een deskundige moet bekijken of deze ‘redelijk en acceptabel’ zijn. Hij legde daarbij uit dat een ‘tolerantieniveau’ – een factor in accountancy – toegepast moet worden.

Cft zet vraagtekens bij de plannen van de regering om 20 miljoen gulden meer belasting te innen om de begroting sluitend te krijgen.

Share this page:
« Back
Back to Top