Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Minister neemt schorsingsvoorstel tegen Telesur-directielid over

17/01/2017

PARAMARIBO – Minister Andy Rusland (TCT) heeft het voorstel van de raad van commissarissen (rvc) van Telesur om financieel directeur Russ Headley te schorsen, overgenomen. De schorsing werd in november vorig jaar voorgesteld omdat volgens de rvc door handelingen en nalaten van de financiële man Telesur in een slecht blaadje bij crediteuren was komen staan, die aanmaning op aanmaning stuurden om uitbetaald te worden voor geleverde diensten.

De minister heeft Headley gisteren tijdens een onderhoud op zijn kantoor meegedeeld dat hij is geschorst. Wanneer de schorsing ingaat, is onduidelijk. De krant verneemt dat nauwelijks een halfuur nadat de financieel directeur de sanctie te horen had gekregen, de maatregel werd aangehouden. De krant verneemt dat de minister zijn besluit eerst voor bekrachtiging aan de Raad van Ministers wil voorleggen.

Een poging van de krant om meer duidelijkheid van de bewindsman te verkrijgen, bleef zonder resultaat. Het is onduidelijk wat de vakbond bij Teleur naar aanleiding zal doen. Voorzitter Harvey Panka vertoefde in het buitenland en was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Uit kringen van de bond wordt vernomen dat het bondsbestuur om een spoedonderhoud met minister Rusland heeft gevraagd. Dat gesprek vindt vandaag plaats.

“We hebben ernstige malversaties en vreemde dingen ontdekt en willen de ruimte hebben om die grondig te laten onderzoeken. Daarom is op basis van Decreet C-38 de minister gevraagd de financieel directeur te schorsen”, lichtte president-commissaris Gardelito Hew A Kee in november de voordracht toe tegenover de Ware Tijd.Hew A Kee: “Er zijn cijfers die niet kloppen. En we hebben de aanmaningsbrieven van leveranciers die dreigen met boete, omdat Telesur niet op tijd zijn betalingsverplichtingen voldoet”.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top