Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse minister Moestadja ontvangt rapport over Centraal Geautomatiseerde Bevolkingsadministratie

DE WARE TIJD:

Moestadja ontvangt rapport CBA-bestand

12/05/2012

Paramaribo – Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft donderdag het ‘Rapport Betreffende de vaststelling van de Status Quo van het CBA-bestand’ in ontvangst genomen. Het CBA-bestand, beter bekend als de Centraal Geautomatiseerde Bevolkingsadministratie, bevat gegevens van de actief in de bevolkingsregisters voorkomende personen, die de Surinaamse nationaliteit bezitten.

Verder geeft het ook inzage in het bestand van personen die enige tijd in één van de bevolkingsregisters ingeschreven stonden, maar niet langer voldoen aan de voorwaarden gesteld aan de inschrijving in dat register en op grond daarvan zijn doorgehaald. Een persbericht van het ministerie zegt dat het bestand ook aangeeft, de personen die in het bevolkingsregister staan ingeschreven, maar niet langer voldoen aan de eis van de nationaliteit.

Het rapport is opgemaakt door Anton Paal (consultant voor het CBB) en Michael Kromodimedjo (systeembeheerder van het CBB).Paal zei bij de overhandiging van zijn verslag, dat het van belang is dat er een goed beeld bestaat over de geautomatiseerde bevolkingsbestanden van het CBB. Onvolkomenheden kunnen gemakkelijk getraceerd en aangepakt worden.

Minister Moestadja zei bij het in ontvangst nemen van het rapport blij te zijn met het werk dat door de consultant en de systeembeheerder is uitgevoerd. “Het geeft een aanzet om een goede organisatie binnen de bevolkingsadministratie neer te zetten”, aldus de bewindsman.

Share this page:
« Back
Back to Top