Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Minister Duncan vrij in plan voor Justice Park op St. Maarten

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2012

DEN HAAG — De regering van St. Maarten mag zelf beslissen of ze een Justice Park wil bouwen. Dat schrijft de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk aan de Tweede Kamerleden André Bosman van de VVD en Ronald van Raak van de SP.

De twee parlementariërs hadden opheldering gevraagd over het plan van de Sintmaartense Justitie-minister Roland Duncan en de gevolgen van de investering van 100 miljoen dollar op de begroting. “Ik kan niet tegemoet komen aan dit verzoek”, antwoordt Duncan. “St. Maarten is een autonoom land en de beleidsvoornemens van de minister van Justitie van St. Maarten vallen niet onder mijn verantwoordelijkheid.”

De minister voegt daaraan toe dat Nederland er alleen bij betrokken is als de bouw gevolgen heeft voor de uitvoering van de Plannen van Aanpak, die zijn vastgelegd in een Algemene Maatregel van Rijksbestuur, of in strijd is met de Rijkswet Financieel Toezicht. “Overigens wordt er in dat laatste geval gekeken of de totale begroting sluitend is en niet naar de inhoud van het beleid. Het is aan de regering van St. Maarten zelf om beleidskeuzes te maken”, aldus Plasterk.

Share this page:
« Back
Back to Top