Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Minister Amafo heeft geen informatie over verhoging AOV in Suriname in 2013

DE WARE TIJD:

18/12/2012

PARAMARIBO – Minister Alice Amafo zegt “de president niet gehoord te hebben over een nieuwe AOV-verhoging”. In De Nationale Assemblee beantwoordde de bewindsvrouw gisteren vragen van parlementsleden over de begroting van haar ministerie voor 2013. De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) geeft, in weinig concrete bewoordingen, aan dat de verhoging niet zal plaatsvinden. Tegenover ruim 18.000 seniorenburgers verkondigde president Desi Bouterse in november tijdens de Bigisma Dei te Colakreek een tweede Algemene Oudedagsvoorziening. “Dit jaar nog komt een verhoging en in februari volgt nog een kleine verrassing”, zei hij.

Asiskumar Gajadien (VHP) vroeg hierover uitleg aan de Sozavo-minister. “Hierover kan ik kort zijn”, reageerde Amafo. “Ik heb hem niet over aov horen praten. Dat is wat ik er van weet.”

Dit antwoord bleek echter niet afdoende te zijn, waardoor de minister haar punt verduidelijkte door te stellen dat in haar begroting is uitgegaan van Srd 525.

‘Thans bedraagt de AOV-uitkering Srd 525’ blijkt ook uit de conceptbegroting van het ministerie. “Het geraamde bedrag voor het AOV-fonds is daarop gebaseerd en bedraagt Srd 308.380.000.”

Begin dit jaar werd de AOV verhoogd van Srd 425 naar 525. Een jaar daarvoor had de regering een verhoging van Srd 50 doorgevoerd, waardoor de uitkering steeg naar Srd 425.

Amafo kon wel aangeven dat er een traject is uitgezet om de financiële bijstandsuitkeringen per bank te voldoen, zodat mensen niet in de rij hoeven te staan. “We zijn hierover in gesprek met Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname om deze plannen uit te werken. Ik zie dat liever vandaag dan morgen gebeuren, want het heeft veel voordelen.” Amafo voorspelde dat het er vroeg in 2013 door kan zijn.-.

Share this page:
« Back
Back to Top