Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Miljardeninvesteringen vloeien voort uit Belt and Road Forum

15/05/2017

BEIJING – Sinds het initiatief van het Belt and Road Forum in 2013 is er voor 60 miljard US dollar geïnvesteerd in participerende landen en zijn er 180.000 banen ontstaan binnen deze samenwerking. Dit is een hernieuwde samenwerking tussen Aziatische, Europese en Afrikaanse landen die moet resulteren in economische integratie.

In een schone en geordende Beijing, waar zelfs een hond op het zebrapad oversteekt, is het Belt en Road Forum gehouden. Deze samenwerking moet Azië met de rest van de wereld verbinden. Het gaat om een tweedaagse conferentie die maandag wordt afgesloten met een ronde tafelconferentie geleid door de president van China, Xi Jinping. De openingsceremonie heeft zondagochtend plaatsgevonden. Het staatshoofd heeft de opening verricht.

Xi Jinping zegt dat hoewel de samenwerking allereerst is bedoeld voor landen op het westelijk halfrond, ze ook openstaat voor de Amerikas. In zijn openingstoespraak benadrukte hij de groei van de samenwerking tussen de deelnemende landen op het gebied van onder andere financiën, handel en infrastructuur. Hij hoopt dat de samenwerking wereldwijd voordelen oplevert. “Wij moeten wederzijds voordeel halen op economisch gebied voor een betere toekomst. De kloof tussen rijk en arm moet verkleind worden.”

Chinese ondernemingen hebben in maar liefst twintig landen 56 samenwerkingen gesloten op het gebied van handel en economie. Het gaat om een investering van18.5 miljard US dollar. Hiermee wordt er voor 1.1 miljard US dollar aan belastingen voor lokale overheden bijgedragen. Chinese ondernemingen zijn in staat geweest om binnen deze samenwerking voor 50 miljard US dollar te investeren in niet-financiële sectoren.

Tussen 2014 en 2016 zijn er in landen die dit initiatief ondersteunen projectcontracten ondertekend voor 304.9 miljard US dollar. Grote Chinese bedrijven hebben al investeringen gepleegd op het gebied van energie, infrastructuur en telecommunicatie. Aan het forum nemen 29 staatshoofden en drie voorzitters van grote internationale organisaties en duizend delegaties uit 130 landen deel. Ruim vierduizend journalisten wereldwijd zijn uitgenodigd om verslag te doen, onder wie zeven uit Suriname

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top