Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Milieubewustzijn begint bij de jeugd’

22/05/2017

WANICA – In het kader van de Internationale dag van de Bio-diversiteit is er maandagochtend een boompje geplant bij de O.S. II Sophialust school in Wanica. Het zuurzakplantje staat symbool voor het project Stop Vuilverbranding, een initiatief van Stichting Health Root Wealthy Fruit.

“Tot vorig jaar hadden we in de meeste districten geen vuilnisophaaldienst en verbrandden de mensen hun vuilnis in hun tuin”, zegt Bea Lachhunsing van de stichting. “Toen die ophaaldienst er uiteindelijk wel kwam, merkte ik dat er niet veel veranderde aan de mentaliteit van de Surinamers. Ze verbranden nog steeds hun afval.”

Lachhunsing wilde daar verandering in brengen en zette het project Stop Vuilverbranding op. In december vorig jaar werd het een volwaardige stichting. Het ultieme doel is de mensen bewuster te doen omgaan met milieu en hun vuilnis in het bijzonder.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top