Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Meest moordzaken op Curacao niet opgelost in 2013

MAANDAG, 13 JANUARI 2014

WILLEMSTAD — Het aantal moorden op het eiland is vorig jaar opgelopen tot 21. In 2012 was het aantal 29 en in 2011 was dat 22. Van de 21 moordzaken zijn inmiddels twee zaken opgelost en in negen andere zaken, waaronder ook de moord op de politicus Helmin Wiels, zijn diverse aanhoudingen verricht. De rest is nog onopgelost.

De politie is nog altijd op zoek naar informatie over de moorden op Clayton Alberto (39) op 16 februari in de Haïtiweg en de dertigjarige man Adelberto Martina in de Kaya Metreológiko op 6 april.

De fatale overval op de Chinese man Yinghua Wu (42) op 9 mei in zijn toko aan de Oude Caracasbaaiweg, is ook nog onopgelost.

Tevens zijn er nog geen aanhoudingen verricht voor de moorden op de 28-jarige man Insjomar Martina op 25 mei, Matias Koeiman (36) in de Kaminda Amatista en Alexander Rojer op 23 september in Boca Samí.

Belangrijke tips over de moorden op de 23-jarige man Rudsendly Melaria in Berg Altena op 8 oktober, Tamonry Lucas (32) op 4 november in de Kaya Mata Siguaraya en Entoni Panneflek (45) in de Comanchestraat op 17 november, kunnen gemeld worden via de telefoonnummers 917 of 108 (anoniem).

Ook de moord op Orlando Martina (29) in Berg Altena is nog onopgelost. Martina werd in de kerstnacht meerdere malen in de rug geschoten. Ook twee andere mannen raakten bij de schietpartij gewond.

De laatste moord van vorig jaar is ook nog onopgelost. Adrian Harris werd op 28 december op het Brionplein neergestoken.

Verder is er op 20 december een lichaam gevonden in een plastic zak bij Playa Kanoa. De identiteit van de man is nog onbekend. Moord wordt niet uitgesloten, waardoor het aantal moorden nog tot 22 kan oplopen.


Aanhoudinge
n

De moord op de 21-jarige Ecuadoraanse man Jesus Javier Lopez Cedeño, gepleegd op 17 februari vorig jaar is wel opgelost. Vijf mannen kregen hiervoor hoge celstraffen opgelegd.

Ook de moord op Raúl ‘Bolle’ Martinez op 6 juni is opgelost. Hiervoor en voor de moord op Raikel Conception in januari vorig jaar, zit de verdachte Elvis K. vast. K. is tevens door het OM als schutter van Helmin Wiels aangemerkt. Daarnaast zat ook de man Luigi ‘Pretu’ Florentina vast voor deze moord en voor de moord op Martinez. Hij pleegde op 6 september vorig jaar zelfmoord in zijn cel op Barber.

Verder zitten de verdachten Burney F., Dangelo D. en Carlos P. vast voor de moord op Wiels.

Voor de moord op Elverson Roberto op 11 juni op de parkeerplaats van Mambo Beach, zijn de mannen J.S. en K.B. aangehouden. B. werd later vrijgelaten. Of hij nog een verdachte is in deze moordzaak is niet duidelijk.

De man J.E. werd aangehouden voor de moord op Stephen Kelly op 25 augustus in Souax.

Agnes Nicacia werd op 27 september in de Coloradoweg neergestoken. Hiervoor is is de man C.A. aangehouden.

De man S.A. is voor de moord op Ramon Muñoz Feliz aangehouden.

Verder zit de vrouw M.J.D.V.B.O. vast voor het neersteken van haar partner Jhudency Fausto in de Maria Galanteweg op 21 december.

Tevens gaf de man U.M. zichzelf aan bij de politie, nadat de vijftienjarige jongeman Steven Ersilia op de eerste Kerstdag overleed, door een verdwaalde kogel die M. zou hebben afgevuurd in Gato. Dit, tijdens een uit de hand gelopen burenruzie over huisdieren.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top