Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Meer resocialisatieprojecten gedetineerden in de maak in Suriname

25/03/2013

NIEUW-NICKERIE – Paulus Pinas, onderdirecteur van de afdeling Delinquentenzorg van het ministerie van Justitie en Politie, heeft zaterdag verschillende projecten bezocht waarbij gedetineerden worden ingezet.

Er zijn projecten ontwikkeld waarbij gevangenen aan het werk worden gezet om hun terugkeer in de gemeenschap, met de opgedane kennis en ervaring, te vergemakkelijken.

Pinas noemt in dit kader de bouw van de muloschool in het westen van Nickerie, waarbij elf gevangen in 23 dagen veel werk hebben verzet. “Dat geeft aan dat deze mensen iets afweten van de bouw.” Een ander resocialisatieproject is de uitoefening van landbouw, hierbij worden de landbouwproducten door de gedetineerden van de strafinrichting Hazard gebruikt voor eigen consumptie. Het ministerie heeft enkele maanden terug een tractor aangeschaft voor de inrichting, zodat er meer geproduceerd kan worden.

“Als er een overschot is aan landbouwproducten, zullen de producten worden afgezet”, weet de onderdirecteur. Gedetineerden hebben in de afgelopen periode trainingen gevolgd voor de bediening van hydraulische graafmachines. Penitentiaire ambtenaren hebben ook aan de training deelgenomen en moeten de opgedane kennis en ervaring delen met collega’s en andere gevangenen.

Het ministerie is samen met ngo’s bezig nog meer projecten te schrijven voor de gedetineerden. “We moeten gedetineerden de hand reiken zodat ze terug kunnen in de gemeenschap en zelf kunnen voorzien in hun levensonderhoud”, stelt de onderdirecteur Delinquentenzorg.-.

Share this page:
« Back
Back to Top