Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Medische bibliotheek als opwarmer voor Surinaamse gezondheidssector

23/02/2013

NIEUW NICKERIE – Studenten in Nickerie warm maken voor werken in de gezondheidssector, door ze medische literatuur te laten lezen. Dat zei vrijdag algemeen directeur Antoine Elias van het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) over het doel van de in gebruik genomen medische bibliotheek.

De bibliotheek, waar ook archiefmateriaal wordt opgeslagen, is gratis toegankelijk voor studenten die later ziekenverzorgers of verpleegkundigen willen worden. Elias heeft onlangs minister Michael Blokland van Volksgezondheid gevraagd dat jaarlijks een plaats wordt gereserveerd op de medische faculteit voor een Nickeriaanse student. Die zal dan na afronding van de studie in dienst treden bij het SZN.

Het SZN realiseert hiermee een van zijn projecten uit het beleidsplan 2012-2016. De renovatie van het oude magazijn, dat geschonken is door het ministerie van Openbare Werken Sectie Nickerie, heeft SRD 120.000 gekost.

Share this page:
« Back
Back to Top