Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Medische atlassen voor verbetering gezondheidzorg in Suriname

13/03/2013

PARAMARIBO – “Als student heb ik deze boeken zelf moeten aanschaffen. Wij hebben een maand of twee minder kunnen eten, want ze zijn niet goedkoop. Eenieder die een opleiding volgt in de gezondheidszorg dient te weten waarmee hij /zij bezig is”, zegt Pieter Voigt. Hij is voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS).

Dat de boeken prijzig zijn wordt onderbouwd door VMS- ondervoorzitter Jerrel Gopie. “Ik kwam op een site waar deze atlassen kunnen worden besteld voor tussen de tachtig en honderd euro per deel.”

De VMS, andere gezondheidsinstellingen en instituten hebben in totaal zeshonderd medische atlassen ontvangen. De zending bestaat uit driehonderd exemplaren van deel één en driehonderd exemplaren van deel twee. Deze boeken gaan over het menselijk lichaam. De literatuur is gedoneerd door de uitgeverij Böhn Stafleu in Nederland aan Stichting Tamara in Suriname. Het contact kwam tot stand door de hoogleraar kindergeneeskunde professor Hiralal.

Dit is de derde druk .Volgens Voigt verschilt deze druk duidelijk met de boeken waaruit hij twintig jaar terug heeft gewerkt. “Het boek is voorzien van nieuwe technieken zoals de MRI en CT-scan. “Het is van belang voor zowel de moderne verpleegkunde als de arts”, zegt Voigt.

De stichting Tamara, vertegenwoordigt door Rayen Pahladsingh, heeft de distributie op zich genomen. “Wij ondersteunen alle activiteiten die te maken hebben met de gezondheidszorg en andere gerelateerde opleidingen in Suriname”, geeft Pahladsingh aan. De kosten voor verscheping en lokale kosten zijn betaald door de Stichting Tamara. Het gaat om een hoog bedrag weet de Tamara vertegenwoordiger. Via het ministerie zijn de atlassen verstrekt aan de instanties. Vooral voor de neurologie blijken de boeken onontbeerlijk. “Wij hopen met deze donatie het niveau van de gezondheidszorg verder op te krikken”, sprak Pahladsingh.-.

Share this page:
« Back
Back to Top