Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Marinier is ’homo’ op Aruba

16 januari 2017

ARUBA – Om in aanmerking te komen voor een vergoeding in de woonlasten, halen Nederlandse militairen op Aruba creatieve trucs uit.

Wie een samenlevingscontract kan laten zien, krijgt van Defensie een hogere toelage. Daarvoor gaan militairen zelfs een ’partnerschap’ aan met een man, vaak een Arubaan.

Zodra de diensttermijn op het eiland erop zit en de militair terugkeert naar Nederland, wordt het contract weer ontbonden en staat de militair niet meer te boek als homo.

Met een man is dat ontbinden makkelijker dan met een vrouw, is de redenatie. De militairen zouden bang zijn dat een vrouw hen eerder aan hun contract zou willen houden.

Defensie zegt in een reactie dat de truc sinds enkele weken niet meer mogelijk is. „Probleem was dat juridisch niet veel tegen deze constructie viel te doen, maar daar is nu een oplossing voor gevonden. De aanvragen worden nu individueel inhoudelijk beoordeeld”, aldus een woordvoerder van het departement.

Bron: De Telegraaf, Nederland

Share this page:
« Back
Back to Top