Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Landsrecherche: Luigi ‘Pretu’ Florentina verhing zich aan mouw van trui

ZATERDAG, 30 NOVEMBER 2013

WILLEMSTAD — De onderzoeken naar de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina in zijn cel in Barber geven een eenduidig resultaat: Pretu is niet vermoord.

De resultaten van het NFI-onderzoek op het lichaam van de man wezen eerder al uit dat er geen bijzonderheden waren en dat de man zelfmoord had gepleegd door verhanging. Nu wijst het feitenonderzoek van de Landsrecherche hetzelfde uit.

“De dood van Florentina was ingetreden als gevolg van verhanging in zijn cel.” Florentina heeft zichzelf opgehangen in zijn cel aan de mouw van zijn trui en is als gevolg daarvan overleden, aldus het rapport. Er zijn geen bedwelmende middelen in het lichaam aangetroffen, die het gedrag van Florentina beïnvloed kunnen hebben. “Florentina is niet bedwelmd”, staat in het rapport. Dit duidt erop dat Florentina niet is vermoord.

Verder blijkt dat niemand in de buurt van de cel van Florentina was op het moment dat hij overleed. Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) is hiervan op de hoogte gesteld. Hij wacht nu alleen het eindrapport van de Commissie van Onderzoek onder leiding van Suzanne ‘Suzy’ Camelia-Römer af. Florentina werd verdacht van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels op 5 mei 2013.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top