Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Lancering van gratis online SmartGovernments Platform

30 JUNI 2014

Willemstad – Onder groot enthousiasme werd op afgelopen donderdag het SmartGovernments Platform gelanceerd. Dit gratis online platform is een initiatief van BearingPoint Caribbean en ondersteunt overheid en semioverheidsinstanties in de Dutch Caribbean en Suriname in het succesvol initiëren, uitvoeren en monitoren van overheidsprioriteiten.

De tool kan vanaf 1 juli officieel in gebruik worden genomen. De lancering van het platform gebeurde tijdens de ‘executive discussion’ Smart Governments in het Renaissance Curaçao Resort & Casino.

Onder leiding van dagvoorzitter Jörgen Raymann, gingen topambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders van de overheid en overheidsinstanties in op ‘best practices’ voor overheidsprioriteiten. Franco Diaz, managing director van BearingPoint, benadrukte: ,,Het SmartGovernments Platform stellen wij gratis beschikbaar. Het is er voor en door de gebruikers. Op basis van hun ervaringen, feedback en input zal de functionaliteit verder worden uitgebouwd. De tools zijn specifiek ontwikkeld voor het gestructureerd omgaan met de uitdagingen die overheden ervaren.”

Onder de belangstellenden waren verschillende topambtenaren en ministers, zoals minister Whiteman van Gezondheid, Milieu & Natuur, minister Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, minister Navarro van Justitie en minister Van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Deze laatste sprak de aanwezigen toe tijdens de opening en zei het initiatief te waarderen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

 

 

Share this page:
« Back
Back to Top