Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Koppen bij elkaar voor een beter Arubaans arbeidsklimaat

DONDERDAG, 5 DECEMBER 2013

ORANJESTAD — Werkgevers, vakbonden en relevante overheidsinstanties staken onlangs de koppen bij elkaar voor een betere arbeidsklimaat.

Dat gebeurde tijdens een workshop die werkgeversorganisatie Atia organiseerde in samenwerking met de internationale arbeidsorganisatie ILO.

Een beter arbeidsklimaat is namelijk nodig om de arbeidsproductiviteit te verhogen op Aruba, zegt Arbeid-minister Paul Croes (AVP) die ook hierbij aanwezig was. Het verhogen van de productiviteit is noodzakelijk, zo stelde onlangs weer het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vast, zodat Aruba’s economie blijft groeien. De internationale standaarden voor arbeidsomstandigheden zullen begin 2014 ook middels een akkoord voor Aruba belangrijk worden, zegt Croes.

Ook internationale bedrijven die het kabinet beoogt te krijgen voor de Green Gateway, moeten er volgens de minister van overtuigd zijn dat Aruba voldoet aan de internationale ILO-standaarden op gebied van arbeidscondities. Hoe deze goed te implementeren als bedrijf, dat werd tijdens de workshop in Surfside Marina uitgelegd.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top