Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Koninklijke Marechaussee ook in vernieuwd politiebureau Bonaire

VRIJDAG, 28 DECEMBER 2012

KRALENDIJK — De Koninklijke Marechaussee (KMAR) wordt ook gehuisvest in het politiebureau van Kralendijk, dat nu wordt verbouwd en uitgebreid. Dat is ook de reden dat er nog een verdieping bovenop wordt gebouwd, aldus Korpschef Jan Rooijakker. Daardoor duurt het zeker nog een jaar voordat het politiebureau weer in gebruik kan worden genomen.

De politiepost is dit jaar ontruimd voor de verbouwingswerkzaamheden. Vorig jaar werden de werkzaamheden aan de nieuwe vleugel plotseling stilgezet. Die zijn inmiddels hervat. Naast de bouw van een nieuwe vleugel, wordt het gebouw, dat in gebruik is sinds de eerste helft van de jaren zeventig, toen de politie verhuisde van Fort Oranje naar het huidige onderkomen, ook uitgebreid. Vanwege de bouwwerkzaamheden, moesten de verschillende onderdelen van het korps, tijdelijk elders worden gehuisvest. De politieleiding zit bijvoorbeeld op de eerste verdieping van het gebouw van Jos Hart, boven Maduro Travel.

Niet de meest ideale situatie, volgens Rooijakker, maar het kan niet anders. Zijn voorkeur is om alle onderdelen te centraliseren op een plek. Nu zitten de afdelingen verspreid over verschillende locaties.

Een nieuwigheid is dat KMAR straks ook in het gerestaureerde gebouw zal worden gehuisvest, wanneer dit is opgeleverd. KMAR zal dan gebruik kunnen maken van de bovenste verdieping. Daardoor nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag dan gepland.

KMAR verleent, naast hun grensbewakingstaken, ook assistentie aan de politie. Dat zal zo blijven, zolang het politiekorps personeelstekort heeft. KMAR is thans gehuisvest in het gebouw van Everts Carrental in de Kaya Betico Croes.

Share this page:
« Back
Back to Top