Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Keuken Academisch Ziekenhuis Paramaribo gecertificeerd in Suriname

22/10/2013

Paramaribo – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) streeft ernaar om kwalitatief goede en veilige producten te serveren aan de patiënt met de nadruk op vers, kwaliteit en veiligheid. Sinds kort is de keuken HACCP/ISO 22000-2005 gecertificeerd, meldt de afdeling voorlichting van de ziekeninstelling in een persbericht. Het AZP beoordeelt jaarlijks zijn ISO 22000 systeem, dat waar nodig wordt geactualiseerd, aangepast en verbeterd.

De ISO-norm geeft eisen voor een managementsysteem om de voedselveiligheid in de voedselketen, die moet aantonen dat het bedrijf in staat is gevaren voor de voedselveiligheid te beheersen. Hierdoor moet het voedsel op het moment dat het genuttigd wordt door de patiënt, veilig zijn. De evaluatie van de keuken heeft in twee fases plaatsgevonden.

In 2012 vond de eerste plaats, terwijl eerder deze maand de keuken voor de tweede keer is beoordeeld. Dat het bedrijf in aanmerking is gekomen voor de certificering is, omdat de keuken een kwalitatief goede en voedsel veiligheidsbeleid heeft, concludeert AZP. Er zal daarom ook continue aan verbetering worden gewerkt. In de keuken werken 62 personeelsleden die allemaal gecertificeerd zijn. De certificering en evaluatie zijn gedaan door de Noorse multinational, Det Norske Veritas.-

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top