Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Jarige Politiebond wil geen criminelen in Surinaams korps

DE WARE TIJD:

26/11/2012

PARAMARIBO – De Surinaamse Politiebond heeft zaterdag zijn 93e verjaardag in stilte herdacht. Bondsvoorzitter Robby Ramjiawan zegt bij de 93e jaardag dat de Bond er hard aan zal werken om bondsleden met een crimineel karakter te weren uit het politiekorps.

Bij de 93e verjaardag heeft het bestuur een evaluatie gemaakt van de verrichtingen van de bond in de afgelopen jaren. De politiebond is erin geslaagd een eigen bondsgebouw van USD 150.000 op te zetten en heeft nu zijn eigen secretariaat. Ook heeft de bond een eigen vakantieoord met acht huizen te Bersaba.

In 1996 heeft de bond een fonds opgezet voor nabestaanden van politieambtenaren. Bij overlijden van een politieambtenaar krijgen de nabestaanden SRD 5.000 uitgekeerd. Als de politieambtenaar door een ongeval of door de dienst het leven heeft gelaten, is het uit te keren bedrag SRD 7.500.

Ramjiawan is vanaf 1992 bestuurslid van de bond en nam in 2010 het roer over van voorzitter John Telgt. Ramjiawan wil voor het einde van zijn zittingstermijn bouwkavels voor de bondsleden realiseren.

Share this page:
« Back
Back to Top