Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Isla twee weken plat

25 januari 2017

Willemstad – Met ingang van komende zaterdag, 28 januari, zal de Isla-raffinaderij voor een periode van twee weken volledig platliggen. De reden voor de platlegging, is een grote onderhoudsbeurt voor CRU, zo laat de raffinaderij in een schriftelijke verklaring weten.

CRU zal in de genoemde periode een beperkte hoeveelheid stroom, stoom, water en lucht blijven produceren waardoor de raffinaderij door kan gaan met het leveren van producten aan de Curaçaose gemeenschap.

Gisteren is het proces begonnen om de centrales stil te leggen en zaterdag zullen de overige centrales van Isla buiten werking worden gesteld. Bovendien zullen de grootste ‘crude distiller’ van de raffinaderij; de Crude Distiller 3 (CD-3) en de Feed Preperation Unit 1 – als deel van het onderhoudsplan van Isla – vanaf vandaag buiten werking worden gesteld voor een grote onderhoudsbeurt die vier weken zal duren.

Isla laat weten van de platlegging gebruik te maken om ook de overige centrales van een onderhoudsbeurt te voorzien. ,,De platlegging zal op geplande wijze gebeuren en zou in het algemeen niet voor overlast moeten zorgen”, aldus de raffinaderij, die verder laat weten de gemeenschap te zullen informeren zodra het start-up-proces wordt ingezet.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top