As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Interventie conflict Diakonessenhuis blijft uit in Suriname

14/05/2013

PARAMARIBO – De interventie van het ministerie van Volksgezondheid in het voortslepende conflict binnen het Diakonessenhuis laat nog op zich wachten. De artsen en leiding van het hospitaal staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. De doktoren eisen het vertrek van het huidige bestuur en nemen al drie maanden minder patiënten aan.

Beide partijen vinden dat het conflict al te lang voortsleept, maar wachten op ingrijpen van het ministerie. Dat zeggen zowel bestuursvoorzitter Marja Vos als vertegenwoordiger van de medische staf, Julien Pengel.

“De minister had mij beloofd dat er binnen een maand een oplossing zou zijn”, zegt Pengel. Hij wil zwart op wit zien dat het huidige bestuur binnen korte tijd wordt vervangen door de oprichters van het ziekenhuis, de kerken. Ook Vos kijkt uit naar bericht van het ministerie. Volgens haar worden er momenteel nog te weinig patiënten aangenomen.

Bron: De Ware Tijd

Share this page:
« Back
Back to Top