Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Interpol wil internationale samenwerking, ook met Suriname

DE WARE TIJD:

07/11/2012

PARAMARIBO – Op de 81ste Algemene Vergadering van Interpol roepen rechtshandhavers uit de hele wereld op tot nauwere samenwerking. Alleen met partnerschappen kan duurzaam succes geboekt worden bij het identificeren en bestrijden van toekomstige criminele dreigingen, denken ze.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Anna Maria Cancellieri, wees op de belangrijke rol die Interpol speelt bij de aanpak van een grensoverschrijdende misdaad. Volgens haar is het niet meer mogelijk een onderscheid te maken tussen intern en extern veiligheidsbeleid.

Ook Interpol-voorzitter Khoo Boon Hui benadrukte dat ‘het landschap van de misdaad’ complexer is geworden vanwege de hechtere banden tussen volkeren en markten. Om die reden is Interpol met een scala aan partners in de publieke en private sector samenwerkingsverbanden aangegaan, om zaken als milieucriminaliteit, valsemunterij, smokkel en namaak van merkartikelen aan te pakken.

In Rome, Italië, buigen meer dan 1.000 afgevaardigden uit 170 landen zich sinds maandag over vraagstukken die te maken hebben met de bestrijding van de criminaliteit. Onder hen bevinden zich ruim 100 ministers van Justitie. Ook de Surinaamse minister van Justitie en Politie, Edward Belfort en waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie nemen deel aan deze historische meeting. Het is de eerste keer dat zoveel vertegenwoordigers aanwezig zijn.

Share this page:
« Back
Back to Top