Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank leent Suriname USD 20 miljoen voor hervormingen overheidsuitgaven

DE WARE TIJD:

01/12/2012

PARAMARIBO – Suriname krijgt een lening van USD 20 miljoen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De lening is voor het ondersteunen van hervormingen in het management van de overheidsuitgaven. Zo meldde de IDB vrijdag.

De looptijd van de lening is twintig jaar en de aflossingen beginnen over vijf en een half jaar. De rente is variabel. De bedoeling is dat via de hervormingen de economische basis van het land wordt gediversifieerd om zo de groeipotentie te vergroten en armoedebestrijding te verbeteren. Om deze doelen te realiseren is effectieve planning, beheer, besteding en monitoring van de overheidsuitgaven nodig om de infrastructuur op te zetten voor een moderne, inclusieve en concurrerende economie.

“Verwacht wordt dat dit programma zal leiden tot verbetering van de kwaliteit, efficiëntie en doeltreffendheid van de managementsystemen voor overheidsbestedingen zoals openbare investeringen, openbare aanbestedingen, financieel beheer, audit en controle”, zegt de IDB.

De hervormingen zullen ook moeten zorgen voor meer transparantie bij openbare aanbestedingen, en dat de overheid waar krijgt voor het geld dat aan projecten wordt uitgegeven.

Dit is de tweede IDB-lening die Suriname krijgt voor verbetering van zijn financiële beleid. De eerste lening werd in december 2011 goedgekeurd.

Share this page:
« Back
Back to Top