Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Integriteitsrapport Transparency International over Curacao klaar in april

WOENSDAG, 13 FEBRUARI 2013

DEN HAAG — Transparency International is bezig met de afronding van het onderzoek naar de integriteit van de instituten en organisaties op Curaçao en zal de bevindingen begin april publiceren. Dat zei minister Ronald Plasterk gisteren desgevraagd in de Tweede Kamer. “Ik krijg niet eerder inzage in het rapport. Het is een autonome aangelegenheid van Curaçao, dus van de regering en de Staten. Maar als het openbaar wordt gemaakt, zal ik het de Tweede Kamer toezenden”, zei hij.

De opdracht aan Transparency International werd eind 2011 verstrekt door de toenmalige regering van MFK-leider Gerrit Schotte. Aanleiding was een onderzoek door de voormalige politicus Paul Rosenmöller naar het conflict tussen de Centrale Bank-directeur Emsley Tromp en Schotte. Rosenmöller adviseerde om een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit te doen. De Rijksministerraad, die toeziet op goed bestuur binnen het Koninkrijk, vond dat de Curaçaose regering met het onderzoek door Transparency International blijk gaf van de wil tot verbetering.

Share this page:
« Back
Back to Top