Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Insel Air Curaçao ongehinderd

8 maart 2017

Willemstad – De gisteren aan Insel Air Aruba verleende surseance van betaling, op verzoek van de directie van de Arubaanse nv in reactie op faillissementsaanvragen door particuliere crediteuren, is niet van invloed op het reddingsplan van Insel Air International bv op Curaçao. Insel Air Aruba is een volledig op zichzelf staan- de entiteit, met een eigen bestuurder, en is zelfs geen dochteronderneming of zusterbedrijf van Insel op Curaçao.

Alleen de aandeelhouders zijn dezelfde en er werd, tot voor kort, nauw samengewerkt. Het stabilisatieplan was in principe bedoeld voor de hele groep van de noodlijdende luchtvaartmaat- schappij, die door de Curaçaose overheid wordt bijgestaan door het beschikbaar stellen van 33 miljoen gulden aan overbruggingskrediet dat in fasen wordt uitgekeerd. Maar de actuele, sterk verslechterde situatie rond de maatschappij op Aruba maakt dat er nu meer tijd, aandacht en geld beschikbaar komt voor het in de lucht houden van het vliegbedrijf op Curaçao.

Het lijkt nu namelijk uitgesloten dat er nog Curaçaos gemeenschapsgeld gaat naar de Arubaanse vennootschap, die constant kampt met beslagen en nu ook faillissementsdreigingen. Het hindert in elk geval niet de uitvoering van het plan van de nieuwe leiding op Curaçao, dat is gericht op ‘back to basics’ en Insel Air International. Het gerecht op Aruba heeft Insel Air Aruba nv ingaande gisteren voorlopige surseance van betaling verleend. Advocaat Jeannot de Cuba van DeCuba Wever Atorneys at Law in Oranjestad is benoemd tot bewindvoerder, zo blijkt uit de beschikking van het Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba. De vennootschap heeft in beginsel tot 7 juni, dus drie maanden de tijd, want op die dag moeten Insel Aruba en de schuldeisers in het gerechtsgebouw verschijnen waarbij wordt beslist over het eventueel definitief verlenen van de surseance.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top