Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Inflatie lijkt iets terug te lopen op Curacao

WOENSDAG, 16 JANUARI 2013

WILLEMSTAD — Het Centraal Bureau voor de Statistiek van Curaçao (CBS) laat weten dat de inflatiecijfers over september tot en met november van vorig jaar een lichte daling laten zien die lijkt door te zetten. Het betreft een daling van 0,1 procentpunt ten opzichte van de maanden daarvoor, zo stelde het CBS vast.

In juni, juli en augustus van 2012 werd een inflatie van 3,3 procent gemeten. Dat cijfer blijkt nu voor de maanden die daarop volgden 0,1 procentpunt lager uit te pakken. “Deze lichte daling heeft stabiel doorgezet tot en met november van het afgelopen jaar”, aldus het CBS.

Daarmee lijkt de stijging die begon in januari vorig jaar, toen een inflatiecijfer van 2,4 procent werd gemeten, een halt toegeroepen te zijn. De cijfers over december zijn nog niet bekend, maar die worden gepubliceerd zodra het CBS daarover beschikt.

Meer informatie op www.cbs.cw.

Share this page:
« Back
Back to Top