Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Huiszoeking OM in kantoor Bonaireaans raadslid Benito Dirksz

DINSDAG, 19 MAART 2013

KRALENDIJK — In het kantoor van Eilandraadslid Benito Dirksz, van de partij Movementu Boneiru Liber (MBL), heeft vorige week een huiszoeking plaatsgevonden. Een laptop en een computer zijn in beslag genomen.

De officier meldt wel dat Dirksz zijn laptop en computer, waarop hij zijn werk doet als ondernemer en tevens Eilandraadslid, terug heeft gekregen. Dit gebeurde op dezelfde dag van de huiszoeking, nadat de informatie op de laptop en computer waren geanalyseerd.Officier van Justitie Marleen Overmeer heeft dit nieuws bevestigd aan de Extra Bonaire. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen Dirksz. In het kader van dit onderzoek heeft het OM groen licht gegeven voor de inval. Maar het OM kan nog geen informatie geven over de reden van de huiszoeking.

De Extra meldt dat het onderzoek te maken kan hebben met een mogelijke aangifte tegen Dirksz van een ex-werknemer van het bedrijf Special Security Services. Dirksz bevestigt dat zijn kantoor is onderzocht, maar dat hij ‘niets te maken heeft met criminele zaken en dat hij in het belang van het onderzoek niet kan reageren’. Dirksz: “Ik heb niets te verbergen.”

Benito Dirksz is niet de enige politicus die de laatste tijd onderwerp zijn van strafrechtelijk onderzoek. De UPB-politici Ramonsito Booi en Burney El Hage zijn hoofdverdachten in de Zambezi-zaak. Dat onderzoekt corruptie en hypotheekfraude. Er loopt ook een lokaal onderzoek tegen UPB-gedeputeerde James Kroon. En tevens ligt UPB-Eilandraadslid Jeffrey Levenstone al een poosje onder vuur.

Share this page:
« Back
Back to Top