Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Helikopterbedrijf bouwt platform met medisch centrum in Surinaamse woonwijk

04/03/2013

PARAMARIBO – Over ongeveer twee maanden zal een rustig balletje slaan op het golfterrein aan de Indira Gandhiweg, mogelijk verstoord worden door opstijgende of landende helikopters. De golfers zullen deze interruptie in hun spel wellicht nog kunnen waarderen.

Of omwonenden van het nieuwe terrein van helikopterbedrijf Hi-Jet de komst van een helikopterplatform zullen waarderen, zal in de praktijk moeten blijken. Hi-Jet-directeur Jerrel van Embricqs, zegt dat de buurtbewoners geen bezwaar hebben gemaakt. Sterker nog, ze juichen de komst van het bedrijf, inclusief het geluid van de draaiende rotorbladen van helikopters, toe.

“Er is een rondvraag geweest toen wij begonnen met dit project en 92 huishoudens zijn ingelicht over onze plannen”, zegt Van Embricqs. Of de buurtbewoners zich werkelijk bewust zijn van het helikoptergeluid waarmee zij geconfronteerd zullen worden, is nog de vraag. Het karakteristieke klapperende geluid van de helikopter kan kilometersver gehoord worden, maar volgens de ervaren Hi-Jet directeur zal de overlast erg meevallen. Het terrein is inderdaad erg diep en grenst aan de Golfclub Paramaribo. In de directe omgeving zijn geen woonhuizen te zien.

“We hebben de benodigde vergunningen nu bijna een jaar binnen. De laatste hand wordt gelegd aan de inrichting van het gebouw en hopelijk zullen we over twee maanden de officiële opening hebben. Naast een helikopterplatform zal het Hi-Jet-complex ook beschikken over een eigen Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Iets waar de mensen uit de omliggende wijken, volgens Van Embricqs, vooral naar uitkijken. “We krijgen twee behandelkamers, één operatie- en één röntgenkamer. Hi-Jet gaat dit jaar ook weer van start met ambulancevluchten en wil een protocol introduceren waardoor ambulances binnen negen minuten op de plaats van bestemming zijn.-.

04/03/2013

PARAMARIBO – “Dit is het nieuwe gebouw”, zegt Jerrel van Embricqs, terwijl hij wijst naar de voorgevel van een modern reflector blauw gebouw, waarop met de juiste zonlichtinval de letter H duidelijker uitspringt.”Kijk, daar komt de receptie. En daar een EHBO, en een behandelkamer en een loods en…”De radertjes in de hersenen van de directeur van Hi-Jet werken met dezelfde vaart als de rotors van zijn helikopters.

Binnen twee maanden moet de nieuwe Hi-Jet basis aan de Indira Gandhiweg af zijn. “En daar”, gebarend naar een plek achter het gebouw, ” komt het helikopterplatform.”

Een helikopterplatform midden in een woonwijk?

“Je vergist je. Kijk, je ziet het nu niet omdat we voor het gebouw staan, maar hierachter ligt nog 14.000 m2 en we liggen naast de golfbaan. We hebben zestien jaar lang vanuit het vliegveld van Zorg en Hoop gewerkt. Je moet alleen begrijpen dat de ruimte daar beperkt was. We hebben acht helikopters en achttien ambulances, die kunnen we hier allemaal kwijt. We zijn ook niet meer afhankelijk van de bemande luchttoren van Zorg en Hoop. Die is maar tot een bepaald tijdstip bemand en daarna is het moeilijk om op te stijgen. Vooral nu de Suriname Ambulancedienst (SAD), waaronder het medische helikoptertransport valt, dit jaar weer de lucht in gaat. Bij ongevallen in het binnenland moet er direct opgestegen kunnen worden, ongeacht het tijdstip.”

Maar toch, het is een bevolkt gebied waarin de nieuwe basis ligt…

“De mensen zijn blij dat we komen. Dat weet ik omdat er een enquête is gehouden door Politie Latour. Die hebben bij 92 huishoudens rondom het terrein gepeild en onderzocht hoe zij denken over de komst van Hi-Jet. Slechts één van de bevraagden is aangemerkt als tegenstander, maar dat is omdat hij niet in gesprek wilde gaan. Hij wist dus niet eens waar het over ging. Behalve dat we hier onze ambulances en helikopters kwijt kunnen, is dit ook een goede uitrij locatie. Er komt hier ook een Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), en ook daarom is dit een goede locatie. Want in een dichtbevolkt gebied met veel verkeer zoals hier, gebeuren ook veel ongelukken. Elke persoon kan gebruik maken van de diensten van de EHBO, met of zonder verzekering. Zo verlichten we hopelijk ook de druk op het Academisch Ziekenhuis (AZ). We kunnen geen grote, ernstige operaties doen, maar voor de behandeling van breuken of snijwonden en dergelijke kunnen mensen hier naartoe komen. De ernstige gevallen kunnen we ‘OK-klaar’ maken. Dat wil zeggen dat ze bij aankomst in het ziekenhuis direct de operatiekamer in kunnen.”

Dus de omgeving geeft haar zegen. Hoe zit het met de officiële instanties?

“De vergunningen zijn al bijna een jaar binnen. Van CASAS (Civil Aviation Safety Authority Surinam..red) en de Luchtvaartautoriteit hebben we ook goedkeuring gehad. De laatste hand wordt nu aan het pand gelegd en de juiste verlichting moet nog worden geplaatst. Ik zal je het laten zien.”

Rondleiding

Van Embricqs gaat voor en beschrijft de functie van iedere ruimte uitvoerig. “Hier zijn de damestoiletten. En daarnaast de herentoiletten, elk bestaat uit drie ruimtes.”

Van Embricqs is een druk bezette man, wiens telefoon niet stilhoudt voor een interview. In 1997 zette hij zijn helikopteronderneming op. Sinds acht jaar verleent zijn bedrijf ook medisch transport. De ambulances en de traumahelikopter zijn volledig ingericht naar Nederlandse- en Amerikaanse maatstaven. Hi-Jet wil medisch transport voor elke Surinamer beschikbaar maken. Er valt volgens Van Embricqs nog veel te verbeteren aan de patiëntenzorg in het land. En met of zonder hulp van andere zorginstanties zal de Hi-Jet directeur alles in het werk stellen om de wijze van hulpverlening op een hoger niveau te brengen. Hij heeft daarom een protocol geschreven dat Hi-Jet in staat stelt om met een ambulance binnen negen minuten op de bestemming te zijn. Er zullen namelijk ambulancestandplaatsen komen op verschillende locaties, verspreid over het hele land. Ook het medisch helikoptertransport gaat dit jaar weer starten. Als het ongeval verder dan 40 km heeft plaatsgevonden wordt gebruik gemaakt van de helikopter. Deze dienst heeft een poos stilgelegen door wat Van Embricqs noemt ‘de concurrentie tussen de verzekeraars onderling’. Door samenwerking met de overheid en verzekeringsmaatschappijen zou helikoptertransport bij een ongeval mogelijk zijn voor SRD 24. Op basis van inzetbaarheid is de helikopterdienst wel doorgegaan.

Het telefoongesprek is afgerond en de tour wordt vervolgd. De muren van het nieuwe pand zijn geverfd in een frisse helderblauwe kleur. En hoewel er nog geen meubilair aanwezig is, wijst Van Embricqs om zich heen alsof hij het allemaal al ziet staan. Voor zijn passie voor architectuur heeft hij bij de bouw en inrichting van het Hi-Jet terrein zijn uitlaatklep gevonden. Op het complex komen twee behandelkamers, een spreekkamer, een röntgenkamer en een operatiekamer. De ruimtes hiervoor zijn al aangewezen, al wat rest is nog de daadwerkelijke inrichting. “Het moet allemaal aan bepaalde standaarden voldoen.” Voor minder dan het beste doet deze ondernemer het niet.

Dit moet aardig wat gekost hebben?

“Klopt.”

Ja?

“Alles wat je hier ziet is een investering van zo’n twee miljoen euro geweest. Naast de medische apparatuur en het basismeubilair hebben we ook ‘leefruimtes’ gecreëerd voor het personeel. Er zijn zes appartementen waarin bijvoorbeeld de piloten die on-standby zijn kunnen verblijven. We hebben drie piloten uit het buitenland. Voor hen moet deze plek als thuis voelen.” De appartementen liggen op de bovenste verdieping waar ook het kantoor van Van Embcqs is. Een wat grotere ruimte zal fungeren als conferentie- en leslokaal voor de stagiaires die de ondernemer wil begeleiden. Een moderne keuken en kantine maken de bovenverdieping af. Ook voor het technisch personeel worden er verblijfruimtes gemaakt. “Voor het opstijgen moet de helikopter gekeurd worden. De monteurs moeten dus ook een goede verblijfplek op locatie hebben.”

Personeel

Van Embricqs heeft 38 personeelsleden die medisch getraind zijn,waarvan een aantal rescuer is. De meeste werken parttime in ziekenhuizen, de rescuers zijn van de brandweer. Hi-Jet stuurt zijn personeel regelmatig op trainingen of laat ze opfriscursussen doen. “Op die manier zijn wij het beste rescue team van de noordelijke landen in Zuid-Amerika geworden.”

Naast de medische tak van het bedrijf kunnen particulieren de helikopters en ambulances ook nog altijd huren. De ambulances worden regelmatig ingezet bij evenementen. Voor diegenen die de helikopter huren zijn er ook wachtruimtes (waaronder één VIP-wachtkamer) in het Hi-Jet complex. Deze zijn nog niet ingericht, maar afgaande op de uitstraling die het gehele gebouw nu al heeft, zal er tegen een wachttijd bij Hi-Jet weinig bezwaar zijn.-.

 

Het nieuwe gebouw van Hi-Jet aan de Indira Gandhiweg.-.

Het nieuwe gebouw van Hi-Jet aan de Indira Gandhiweg.-.  

Share this page:
« Back
Back to Top