Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Grote Knip in top 10 mooiste stranden

19 januari 2017

Willemstad – Grote Knip (‘Knip Beach’) staat op de zevende plaats van de top 25 mooiste stranden van de wereld van Passport Magazine. Knip deelt de zevende plaats met Varadero Beach in Cuba.
knipVerslaggever Rich Rubin van het gay travel magazine is enthousiast over de natuurlijke schoonheid van Knip op het ‘famously gay-friendly’ Curaçao.

,,Knip is hét voorbeeld van een Caribisch strand – een perfecte kromming van wit zand omringd door groene heuvels. Op Curaçao vind je geen kilometerslange stranden maar een groot aantal kleine baaien. De mooiste baaien vind je aan de noordoostkust, elke kleine baai is een ontdekking op zich.”

,,Grote Knip is een populaire baai waar zowel lokale mensen als toeristen graag komen. In het weekend kan het dan ook behoorlijk druk zijn. Doordeweeks is het strand praktisch verlaten. Ervaren snorkelaars en zwemmers kunnen vanaf het strand het rif bereiken.”

‘Postcard-perfect’ noemt Rubin het uitzicht vanaf de klip. ,,Jonge jongens duiken van de rotsen, in die weidse blauwgroene zee omzoomd met door manzanillabomen begroeide rotshellingen. In de verte een vissersboot. Daal af naar het poedersuikerwitte strand met de onbeschrijflijk mooie emeraldblauwe zee zoals je die alleen in de Cariben vindt.” Het gehele artikel is te lezen op www.passportmagazine.com/25-best-beaches-in-the-world/

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top