Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Gezondheid DSB is hoogste prioriteit’

15/02/2017

PARAMARIBO – Het doet er niet toe wie allemaal aandeelhouder is van De Surinaamsche Bank (DSB), of wie de directeur, het is de gezondheid van ’s lands grootste financiële instelling die prioriteit heeft: ”De continuïteit en bestaanszekerheid zijn voor ons als werknemers uitermate belangrijk en genieten prioriteit”, benadrukt Robby Berenstein, voorzitter van de werknemersorganisatie.

Hij doelt op de onduidelijkheid rond de status van algemeen directeur Siegmund Proeve en op de actie van kleine aandeelhouders die zich bundelden voor meer zeggenschap in het management van de onderneming. Proeve is eind januari tot aan zijn pensionering op non-actief gesteld door de raad van commissarissen (rvc). De bankier heeft via de media laten weten dat hij zijn ontslag zal aanvechten.

De rvc, voorgezeten door de directeur van verzekeringsmaatschappij Assuria, besloot Proeve te derangeren nadat 2016 door de DSB met rode cijfers afgesloten werd. Het was het eerste verlies in jaren voor ‘s lands grootste financiële instelling. Zijn ontslag moet nog goedgekeurd worden door de algemene vergadering van aandeelhouders die binnenkort gehouden moet worden.

De krant verneemt van een bron dat deze vergadering pittig belooft te worden. De aandeelhouders die zich bundelen, maken zich op om Proeves ontslag te stuiten. Daarnaast willen ze Assuria onder druk zetten om haar meerderheidsaandeel in DSB terug te brengen van 44 naar 20 procent, zoals de wet dat voorschrijft.

Berenstein zegt echter dat deze kwesties niet de hoogste prioriteit genieten. Het is belangrijk dat de bank, ondanks de verliezen van 2016, nog altijd stabiel is en kan rekenen op ondersteuning van de overige spelers van de financiële sector. “De prioriteit nu is hoe verder moet worden gegaan om deze stabiliteit te waarborgen. De andere kwesties zijn bijzaken”, aldus Berenstein.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top