Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Gezaghebber Bonaire ontsnapt aan motie van wantrouwen

DONDERDAG, 21 NOVEMBER 2013

KRALENDIJK — Een fout in de regie van de kant van de Jeffrey Levenstone, fractievoorzitter van de Union Patriótiko Boneriano (UPB), was er de oorzaak van dat de gezaghebber afgelopen dinsdag is ontsnapt aan een motie van wantrouwen tegen haar. De motie die voorbereid was door de UPB-fractie kwam niet in stemming, omdat de vergadering op verzoek van de PDB-fractie door Emerencia met twee weken is uitgesteld. De gezaghebber heeft onmiddellijk na kennis te hebben genomen van de inhoud van de motie, vakantie genomen.

Het is mogelijk om een motie in te dienen in de Eilandsraad over een onderwerp dat niet tijdens die vergadering aan de orde was. Dat dient dan te gebeuren aan het eind van de beraadslagingen. Afgelopen dinsdag vergaderde de Eilandsraad over de containerhaven en de lijst van afspraken van de afgelopen Caribisch Nederland week.

Levenstone kondigde tijdens de vergadering aan dat zijn fractie een motie zou indienen aan het eind van de vergadering. De vergadering was echter aangevraagd door de PDB-fractie om de lijst van afspraken te behandelen. Die lijst bleek nog steeds alleen in concept rond te zijn en niet ondertekend door de deelnemers aan de CN-week. Daarom heeft de fractie verzocht om de behandeling uit te stellen. Aan dat verzoek heeft de gezaghebber gehoor gegeven.

Tijdens het bekendmaken daarvan bracht Levenstone onder haar aandacht dat er nog een motie was aangekondigd. Daarop antwoordde Emerencia dat de vergadering niet was beëindigd, maar geschorst en dat de motie pas over twee weken in stemming kon worden gebracht.

Die motie blijkt achteraf het vertrouwen in de gezaghebber op te zeggen. Volgens informatie heeft de gezaghebber op grond van die motie besloten om meteen op vakantie te gaan. Zij is naar Aruba vertrokken en komt pas 15 december weer terug.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top