Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Geruchten over omkoperij betreurenswaardig

07/02/2017

PARAMARIBO – Geruchten van omkoperij werpen een smet op de jeugdparlementsverkiezingen en het imago van het instituut. Dit zegt Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de organisatiecommissie. Via sociale media en tijdens opbelprogramma’s op de radio wordt beweerd dat jongeren in ruil voor hun stem op de verkiezingsdag SRD 50 beloofd wordt om op een bepaalde kandidaat te stemmen.

DNA-parlementariër Patricia Etnel heeft haar misnoegen hierover geuit op Facebook. “Bepaalde leiders maken dit land kapot! Jongeren worden omgekocht. Hun stem voor SRD 50 op de dag van de jeugdparlementsverkiezing om te stemmen voor jongeren? Waarheen met Suriname! Corruptie wordt nu een opvoedingspatroon voor onze jongeren!”, zijn enkele passages uit de reactie van Etnel.

Ze zegt desgevraagd dat enkele jongeren hun beklag hierover bij haar hebben gedaan. Om de jongeren te beschermen wil Etnel de krant liever niet in contact met hen brengen. Ook niet onder de voorwaarde dat ze anoniem zullen blijven.

Ghisaidoobe zegt dat de geruchten de organisatiecommissie ook bereikt hebben, maar dat er geen bewijzen zijn. “Mocht het inderdaad zo zijn dat jongeren worden omgekocht, vind ik het wel jammer. De verkiezingen hebben niets te maken met partijpolitiek. Het gaat om jeugdparticipatie en we proberen dat zoveel mogelijk te benadrukken.”

Hij houdt er ook rekening mee dat de geruchten uit de duim zijn gezogen en bewust verspreid worden door derden. Ook bij de vorige jeugdparlementsverkiezing werd beweerd dat jongeren geld kregen in ruil voor hun stem op een bepaalde kandidaat. Ghisaidoobe benadrukt dat de organisatiecommissie in elk geval niets te maken heeft met omkoping van jongeren. De commissie ziet erop toe dat dit niet gebeurt.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top