Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Geen verdere actie Financial Action Task Force voor inkeerregeling Curacao

DONDERDAG, 22 NOVEMBER 2012

DEN HAAG — Er wordt door de Financial Action Task Force (FATF) geen actie meer ondernomen met betrekking tot de inkeerregelingen voor mensen met verzwegen belastinginkomsten. Dat schrijft de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem mede namens Justitie-minister Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer. Dijsselbloem bevestigt hiermee het oordeel van de FATF.

“De FATF heeft op basis van de gewijzigde beleidsregels en aanvullende informatie van Curaçao zelf geconcludeerd dat de inkeerregeling van Curaçao niet in strijd is met de uitgangspunten van de FATF en dat er geen verdere actie richting Curaçao zal worden ondernomen”, aldus Dijsselbloem in zijn brief.

De FATF maakte zich afgelopen zomer nog zorgen over de inkeerregeling, een mogelijkheid voor mensen om straffeloos verzwegen inkomsten op te geven. Voor de voormalige Curaçaose Justitie-minister Elmer Wilsoe was deze regeling eerder dit jaar de reden voor zijn verzoek aan de Amerikaanse autoriteiten om de beslaglegging op te heffen op rekeningen van Robbie Dos Santos. Hiermee zette hij de Curaçaose procureur-generaal buiten spel, omdat die eerder geweigerd had een dergelijk verzoek te doen. Wilsoes bemoeienis met een strafrechtelijk onderzoek leidde destijds tot zware kritiek van Nederland. Afgelopen september werden de regels met betrekking tot strafrechtelijke vervolging herzien door de Curaçaose ministers van Financiën en Justitie.

Share this page:
« Back
Back to Top