Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Geen steun voor gelijke onderstandgedachte in Eilandsraad Bonaire

ZATERDAG, 08 DECEMBER 2012

KRALENDIJK — Een motie voor gelijke onderstand, ingediend door de eenmansfractie van Benito Dirksz, Movimentu Boneiru Liber (MBL), is door de meerderheid in de Eilandsraad afgewezen.

Dirksz wilde met die motie bereiken dat het Bestuurscollege bij de Nederlandse minister van Sociale en Werkgelegenheid erop aan zou dringen om het bedrag dat in dollars wordt uitgekeerd aan onderstand in Caribisch Nederland, gelijk getrokken wordt met het bedrag in euro’s die uitkeringtrekkers ontvangen in het Europese deel van Nederland.

Volgens Dirksz wordt daarmee bereikt dat diegenen die tijdelijk of structureel van een onderstand moeten rondkomen, het hoofd boven water kunnen houden en een menselijker bestaan kunnen leiden. Hij noemde de indexering van het onderstandbedrag met nauwelijks 2 dollar per maand, ‘miserabel’. Voor de MBL-leider is het een schande dat de onderstandtrekkers, terwijl zij bij Nederland horen, van zo’n belachelijk laag bedrag moeten rondkomen.

Met een beroep op artikel 1 van de Nederlandse Grondwet, stelt hij dat de Bonairiaanse onderstandtrekker, het recht heeft op dezelfde onderstand die de Nederlandse burger heeft in het Europese deel van Nederland.

De motie heeft geen gehoor gekregen bij de meerderheid en werd afgewezen.

Share this page:
« Back
Back to Top