Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Geen dieetzorg sinds invoering basisverzekering op Curacao

DONDERDAG, 25 APRIL 2013

WILLEMSTAD — De diëtisten op het eiland kunnen sinds de invoering van de basisverzekering ziektekosten geen zorg verlenen aan SVB-patiënten. Volgens de vereniging van diëtisten DSC is er vooralsnog geen deugdelijke overeenkomst bereikt met de overheid inzake personen die onder de basisverzekering vallen.

Volgens DSC-voorzitter Graciela Elhage-Medina maken de door de overheid eenzijdig opgelegde voorwaarden het onmogelijk om op verantwoorde wijze de vereiste dieetzorg te verlenen. “De diëtisten zitten in onzekerheid. Er is niets concreets met ons afgesproken”, legt Elhage-Medina uit. Zo legt de overheid verouderde tarieven op. De tarieven van 2001 zouden weer gaan gelden voor de vijftien diëtisten op het eiland. Volgens Elhage-Medina kan haar beroepsgroep op deze wijze niet op een fatsoenlijke en verantwoorde wijze dieetadvies geven.

Ook laken de paramedici de communicatie tussen de overheid en de zorgverleners. Pas een maand na de invoering van de basisverzekering kregen de diëtisten informatie. Zij betreuren het dat zij alle afspraken met en behandelingen van patiënten vallend onder de nieuwe basisverzekering (SVB, FZOG, SGTZ, PP) moeten uitstellen. Sinds februari worden deze behandelingen op de lange baan geschoven. Afspraken en behandelingen van alle andere verzekerden (particulieren en ambtenaren) gaan gewoon door. Voor hen geldt nog het toentertijd door BZV afgekondigde tarief.

Share this page:
« Back
Back to Top