Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Fonseca voor 25 jaar de bak in

12 mei 2017

Willemstad – Vier jaar en zes dagen na de moord op politicus Helmin Wiels hoorde de 46-jarige Burney Fonseca gisteren, in een spreekkamer in de Penitentiaire Inrichting Middelburg in Nederland, de rechter op Curaçao zijn straf uitspreken: 25 jaar cel.

Fonseca, of Nini zoals hij door bekenden wordt genoemd, wordt gezien als de tussenpersoon die de moord faciliteerde. Hij is uiteindelijk veroordeeld op basis van drie getuigenverklaringen en de reeks sms-berichten van en naar oud-minister van Financiën namens MFK, George Jamaloodin.

,,Heel goed, heel goed”, stamelt Aubert Wiels na afloop van de zitting, die nog geen half uur heeft geduurd. De broer van wijlen Helmin Wiels heeft zichtbaar moeite om zijn emoties te bedwingen. Hij hoopt dat Fonseca nu, net als schutter Elvis Kuwas, zich tijdens zijn lange straf bezint en gaat meewerken aan het onderzoek om de intellectuele daders op te pakken en op te sluiten. ,,We gaan vandaag met de familie naar een documentaire over Helmin kijken. En ons hart luchten bij elkaar”, aldus Aubert Wiels. Die beseft dat de wens van de familie, een levenslange gevangenisstraf voor Fonseca, grotendeels vervuld is. Met aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten, ruim elf maanden, komt Fonseca mogelijk pas rond zijn zeventigste levensjaar vrij.

De levenspartner van de vermoorde politicus, Betty da Fonte, lijkt door de uitspraak gesterkt. ,,Nu de rest”, zegt ze. ,,Want er zijn er nog meer bij de moord op Helmin betrokken.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top