Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ex-minister Hiro Shigemoto van St. Maarten gearresteerd in fraudezaak

MAANDAG, 17 DECEMBER 2012

PHILIPSBURG — De voormalige minister van Financiën van St. Maarten Hiro Shigemoto is vanochtend gearresteerd. Dat bevestigt hoofdofficier van justitie Hans Mos tegenover de pers op St. Maarten.

De aanhouding van Shigemoto vindt plaats in kader van het Piranha-onderzoek. Op 3 december vond de eerste aanhouding in deze zaak plaats. Toen werd de 59-jarige Robert Gibbs, ceo van de luchtvaartmaatschappij Winair, aangehouden.

Gibbs was belast met het aantrekken van personeel voor de overheid gedurende de periode van 2009 tot 2011. Hij was toen een van de diensthoofden van het Departement van Financiën.

Hij wordt verdacht van fraude, vervalsing en witwaspraktijken voor het wegsluizen van gelden ontvangen voor zijn diensten, zoals officieel in een persbericht van Mos bekend werd gemaakt.

“Er schijnt een aanzienlijk bedrag in het spel te zijn”, stelde Mos in zijn persbericht van 5 december. De autoriteiten hebben onderzoek verricht in het kantoor van Gibbs op St. Maarten en twee kantoren op Curaçao.

Gibbs is vorige week donderdag op vrije voeten gesteld, maar het onderzoek in de zaak duurt voort. Mos zegt dat het onderzoek gestart is op basis van informatie dat een ex-medewerker van het departement van Financiën aan het Openbaar Ministerie heeft gepresenteerd.

Shigemoto had in 2011 Bastiaan Roorda ontslagen omdat hij informatie naar buiten bracht over vermeende frauduleuze praktijken binnen de Sintmaartense overheid.

Share this page:
« Back
Back to Top