Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ex-medewerker klaagt over rancune bij Onderwijs

17/01/2017

PARAMARIBO – Sailis Soebdhan, die vijf maanden in dienst was, vindt dat zijn arbeidsovereenkomst ten onrechte niet is verlengd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hem werd per brief meegedeeld, dat zijn contract niet zou worden verlengd vanwege zijn ondermaatse prestaties, het doen uitlekken van vertrouwelijke informatie en het niet kunnen bewaren van de ‘cohesie’ op de afdeling.

Soebdhan was aangesteld als transitiemanager op de afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie. Hij zegt het aanbod om als leerkracht te worden ingezet op een school, te hebben geweigerd. De man, bezitter van een MO-A-diploma Wiskunde, heeft intussen per brief zijn beklag gedaan bij de president.

Tegenover de krant weerspreekt Soebdhan de opgevoerde argumenten en zegt dat toenmalige directeur Robert Peneux juist tevreden was over hem. Nimmer zou hij een indicatie hebben gehad dat er ontevredenheid was over zijn prestaties. Ook is hij nooit in gebreke gesteld over handelingen die hij zou hebben gepleegd.

Volgens Soebdhan is hij weggewerkt omdat hij alle misstanden, corruptie en verspilling die hij tegenkwam vastlegde in rapporten en doorstuurde naar zijn superieuren. Dat is hem niet in dank afgenomen omdat hij aan zakelijke belangen van medewerkers en familieleden van de toenmalige top op het departement was gekomen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top